Landgoed woning met bijgebouwen te Beugen Landgoed woning met bijgebouwen te Beugen Landgoed woning met bijgebouwen te Beugen Landgoed woning met bijgebouwen te Beugen

Landgoed woning met bijgebouwen te Beugen

Het Landgoed te Beugen is een ontwikkeling van Maeselandt projecten.
De totale opzet valt binnen de "landgoedregeling". Het landgoed is gesitueerd tegen het natuurgebied "De Vilt" te Beugen. Het landgoed beslaat circa 10 HA en is, in samenspraak met de gemeente, de provincie, het Brabants Landschap en het Waterschap, volledig natuurlijk ingericht. Van de 100.000 m2 in totaal is een privé huiskavel van 5000 m2 waarop de landgoedwoning wordt gerealiseerd.

De opzet van de landgoedwoning is buitengewoon duurzaam. Het wonen wordt energie-neutraal opgelost. De extreme isolatie van de buitenschil, met een Rc van circa 12.0 op het dak en een Rc van 8.0 in de gevel, tri-pane beglazing en volledig luchtdicht bouwen, is de belangrijkste component.
Van het bijgebouw wordt het gehele zuiddak voorzien van PV (Photo-Voltaïsche) panelen.
De verwarming en de koeling wordt gerealiseerd met een warmtepomp, gevoed door geo-thermische energie.
De koeling via deze bronnen is een zogenaamde "passief" koeling. Slechts met de energie van een CV pomp wordt de koeling via de vloer en de ventilatie overgedragen naar de woning. Comfortabel en zuinig.

Hubbers ontwerpt is gevraagd een visie te geven op het gehele plan en is op dit moment bezig met het ontwerp voor de afbouw en inrichting van dit royale familiehuis.