De coolste toren: een innovatief koel- en vrieshuis

Maandag 16 januari 2023

Deze wintermaanden zijn een goed moment om een van onze recente project uit te lichten: de coolste toren. Een innovatief koel- en vrieshuis. De oplettende kijker heeft het gebouw misschien al wel zien staan langs de snelweg.

Coenen Boxmeer

Coenen Boxmeer is specialist op het gebied van koel- en vriesproducten. Met de ontwikkeling en bouw van een gloednieuw pand, zetten zij een nieuwe stap. Met dit pand beschikken zij vijf keer zoveel capaciteit. Daarbij is het pand één van de grootste vrieshuizen van Nederland.

Over het project

Het is een heel bijzonder project geworden, ook qua uitstraling. “We waren vanaf het eerste moment betrokken bij de bouw: het project is door MartensBouw ontworpen, geëngineerd en gebouwd volgens het ‘Design and Build’-principe. We hadden te maken met complexe uitdagingen, zowel qua constructie als planning, maar door goed samen te werken verliep de uitvoering vlot en volgens plan. Door onze uitgebreide ervaring met BIM konden we dit project goed voltooien. De bijzondere fundering met grondverbetering en de gevelaankleding met Dri-Design panelen maken het een bijzonder gebouw. Onze slogan ‘Bouwen is maatwerk’ hebben we hier mooi kunnen laten zien!” 

Vanaf de start van de ontwerpfase kostte het ons iets meer dan een jaar om tot een volledige bouwvergunning te komen. De bouw zelf duurde ook ongeveer een jaar, daarna kon het gebouw al direct in gebruik worden genomen. Nog een leuk feitje: het pand van Coenen is even hoog als de kerktoren van Beugen!

Bekijk de timelapse voor een goed beeld van de bouw. Dank aan alle partners waarmee we dit project hebben kunnen realiseren.

Terug naar nieuwsoverzicht