IPC - Min v. EZ

Vier-en-een-half jaar geleden is Peter Martens benaderd door Bouwend Nederland om mee te doen aan een innovatietraject IPC genaamd. IPC kwam voor MartensBouw op het juiste moment voorbij. Maar Peter Martens had het ook zonder IPC gedaan. We waren deze weg al ingeslagen.

MartensBouw heeft inmiddels twee keer deelgenomen aan een IPC. Dit is een Innovatie Prestatie Contract met het Ministerie van Economische zaken. Beide IPC's hebben we gebruikt om de kennis, implementatie en samenwerking rondom het BIM'men vorm te geven.

Aan het einde van 2x 3 jaren IPC kunnen we concluderen dat we over een heleboel extra kennis beschikken die we dagelijks in ons bedrijf kunnen toepassen. Het samenwerken met andere voortrekkers in ons vakgebied was zeer inspirerend en uitdagend.

We leggen de lat telkens weer hoger!
Bij de tweede IPC werken we samen met BIM specialisten en onder andere een bouwkundig hoofdconstructeur, Verhoeven & Leenders te Volkel. De integrale opname van constructieve elementen in ons BIM model is een enorme verbetering ten opzichte van de gangbare systemen in de bouw.

Reductie van Faalkosten tot minder dan 40% ten opzichte van het landelijk gemiddelde is inmiddels onze standaard. 
 Het IPC logo (zie afbeelding) mag slechts door 29 bedrijven in Nederland gevoerd worden. MartensBouw is een van de 29 geselecteerde bedrijven die zich als een Innovatief bouwbedrijf mag omschrijven en hierdoor het IPC logo mag gebruiken. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. De letters IPC staan voor: Innovatie Prestatie Contract. MartensBouw is geselecteerd op basis van eerder getoonde innovatieve bedrijfsvoering.

IPC - Min v. EZ